In-meet en framemaat bepaling apparaat.

Hoe regelmatig zie je iemand rijden op een te kleine of te grote fiets, hoe vaak zijn er fietsers bij ons voor een dynamische fietsmeting waarbij we moeten concluderen dat het frame te klein of te groot is en als gevolg totaal verkeerd op de fiets gepositioneerd zitten: HEEL VEEL.

Na jaren van zoeken naar een meet apparaat die past bij onze manier van dynamisch fietsmeten hebben we een leverancier uit de USA gevonden waar we een naar onze mening perfect framemaat bepaling kunnen doen.

Waarom dan specifiek dit apparaat: Met dit apparaat kunnen we alle frame maten perfect nabootsen in zowel hoeken als lengte en hoogte maten, dus ook de balhoofdbuis en zitbuis hoek en ook de crancklengte en stuurbreedte in zowel ATB als race. Als we van welk merk ook het geometrie tabel hebben dan stellen we dat in op het apparaat, daarna passen we een Quik dynamische fietsmeting toe en kunnen aan de hand van de meetresultaten die daar uit komen zeggen of het frame type/merk bij je past. Dit is sterk afhankelijk van merk, model en uw lichaamsmaten waarbij de bovenbeenlengte meestal maat bepalend is in verband met de seatback. 

Voor wie is deze meting bedoeld: Voor alle renners die een fiets gaan kopen, via internet, via een winkel, via marktplaats enz. Ook voor winkels is dit de ideale manier om nooit meer een verkeerde fietsmaat te verkopen, als u twijfelt welk type fiets en maat bij de klant past, kan dat bij ons uitgemeten worden. De winkel zelf hoeft de kennis niet te vergaren en de apparatuur niet aan te schaffen en wij verlenen de service voor u die de klant zo belangrijk vind.

Door inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met het dynamisch fietsmeten en met behulp van verschillende experts zoals een manueel sportarts, sportfysio, en een osteopaat, en het kunnen inschakelen van deze experts tijdens een dynamische fietsmeting als dat nodig zou zijn, hebben we een compleet pakket om de klant, de fietser, veel fietsplezier te bezorgen. 

Hoe werkt het inmeten voor een frame en wat kost het:

U bent op zoek naar een fiets, meestal hebben de fietsers al een merk voor ogen wat hun aandacht heeft gekregen, soms om het uiterlijk, soms om de vorm, of om het budget en de prijs. Stel je hebt een merk en type gezien maar je weet niet zeker of die bij je past en welke maat je moet nemen, dan neem je contact op, we maken een afspraak en je neemt de geometrie tabel mee van de desbetreffende fiets, eventueel verzorgen wij die, ook neem je de fietsschoenen, pedalen, korte fietsbroek en een shirt mee. Het in-meetapparaat wordt ingesteld naar de maatvoering en er wordt een  snelle dynamische fietsmeting uitgevoerd. Uit de resultaten zal blijken of het type en merk bij je past. Je kunt nu overgaan tot de koop van die fiets, nadat de fiets in uw bezit is kunt u voor een uitgebreide dynamische fietsmeting terugkomen, dan krijgt u een korting op deze meting.

Kosten:     € 50,- voor het inmeten
                 € 90,- voor de dynamische fietsmeting
                 € 20,- korting op dynamische fietsmeting als er ingemeten is.