FIETSMETING

Fietsmeting-Groesbeek.nl is een product van SLH Bikes Groesbeek.  

Wij verzorgen al jaren dynamische fietsmetingen/positioneringen op afspraak en tijdens de aflevering van een nieuwe fiets die bij ons is aangeschaft. 

 

We zijn BIKEFIT gecertificeerd en maken gebruik van veel kennis die de afgelopen 15 jaar zijn opgedaan. 

In samenwerking met Manueel sportarts Theo Schers, van SportMedisch Centrum Tilburg/Malden, Han Jager van JagervanderKamp Fysiotherapie Nijmegen en Osteopaat Ramon van Haalen van AdFontes osteophatie hebben we een meetsysteem opgezet, die er voor zorgt dat u met veel plezier, blessurevrij kunt fietsen. Dit binnen de normen die daar door de wetenschap vastgesteld zijn. 

  

We doen dit dynamisch, wat wil zeggen dat u op uw eigen fiets op een tacx direct drive fietstrainer zit, en een redelijke inspanning moet leveren, alvorens de meting verricht wordt. 

Meestal wordt een meting verricht door het opmeten van uw ledematen, deze gegevens worden dan in een computerprogramma ingevoerd, hieruit volgt een fietsmaat met de afstellingen voor de diverse posities. 

  

Met deze manier van meten wordt geen rekening gehouden met factoren zoals bijvoorbeeld; lichaamsklachten, leeftijd, gewicht, lichaamsbouw (vooral de bovenbeenlengte), doelstelling en dergelijke. 

Tijdens het fietsen met onze dynamische meting kunnen we direct anticiperen op eventuele problemen. Deze meting stelt ons in staat de fiets optimaal af te stellen. 

  

We maken hierbij gebruik van meetgereedschappen, die we aangeschaft hebben bij het instituut BIKEFIT in Amerika en zelf hebben ontwikkeld. 

​ 

Kosten van de totale meting zijn € 90,-. 

IMG_6543.HEIC
IMG_6549.HEIC

CONTACT

U kunt contact met ons opnemen voor een afspraak.

Koningin Wilhelminaweg 2b
6562 KZ Groesbeek.
T (+31)(0)643549407
E    info@slh-bikes.nl

WAAROM EEN METING/

POSITIONERING?

Vaak komen de mensen met klachten die meestal gerelateerd zijn aan een verkeerde positie op de fiets, zoals; nekklachten, tintelende vingers, rugklachten, knieklachten of het niet kwijt kunnen van de energie en kracht op de fiets. Door gebruik te maken van de normen die door wetenschappers ontwikkeld zijn voor een goede fiets positionering en onze jarenlange ervaring kunnen we de mensen op de fiets zetten waardoor ze met plezier kunnen genieten van de mooie wielersport. 

​ 

Hoe werkt het?

Hier in volgorde enkele van de vele stappen:

​ 

  • Middels de Shoe Cleat Adjuster en een Forefoot  Measering Device zoeken we uw middelpunt van de bal van uw voet die we overzetten naar de schoen waarna de schoenplaat van de pedaal onder de schoen gezet wordt in de juiste positie volgens de indicator van de schoenplaat. 

 

  • Tijdens het fietsen wordt uw lijn van de benen afgesteld door middel van het afstellen van de schoenplaatjes, daarbij wordt gebruik gemaakt van een lasersysteem en indicators op verschillende plaatsen op de benen en voeten, eventueel wordt er gebruik gemaakt van aangepaste zooltjes van een sport-podoloog of van SQ Lab om de positie te verbeteren. Ook kunnen we direct oplossingen zoeken door gebruik te maken van diverse types shims, dit kan zijn om beenlengte verschil op te lossen, maar ook met shims om een knie correctie uit te voeren.  

  • Uw hoogte van het zadel wordt afgesteld na +/- 10 minuten fietsen met behulp van goniometrie die uw kniehoek meet, hierbij gebruik makend van de meetpunten van enkel, knie en throchantor.  

  • Daarna wordt na enige tijd ( +/- 20 minuten fietsen) de zadel terugstand gemeten en afgesteld middels diverse meetgereedschappen die daarvoor ontwikkeld zijn.  

  • Als de zadel terugstand perfect afgesteld staat gaan we verder met de positie van het bovenlichaam door middel van het zoeken naar de juiste positie van stuur, pen en shifters. Hierbij worden weer diverse meetgereedschappen gebruikt zoals bijvoorbeeld digitale hoekmeters en een stemsizer. 

  • Als uw positie op de fiets naar onze mening perfect is gaan we ook nog kijken in samenspraak met u of er nog ergens punten zijn die problemen veroorzaken die eventueel met een kleine aanpassing te verhelpen zijn. 

  • Na afloop, na ongeveer 1,5 tot 2 uur, nog een kop koffie/Thee om het een en ander nog te evalueren