FIETSMETING

Fietsmeting-Groesbeek.nl is een aanvulling op de producten van SLH Bikes Groesbeek. 

Wij verzorgen al jaren tijdens de aflevering van een fiets, een dynamische fietsmeting/positionering.

 

Positieve ervaringen van onze klanten hebben ertoe geleid dat we met grote regelmaat de vraag krijgen of we ook losse metingen/positioneringen verzorgen. In samenwerking met sportfysiotherapeut en Manueel arts Theo Schers, van SportMedisch Centrum Tilburg/Malden, Han Jager van JagervanderKamp Fysiotherapie Nijmegen en Osteopaat Ramon van Haalen van AdFontes osteophatie hebben we een meetsysteem opgezet, die er voor zorgt dat u met veel plezier, blessurevrij kunt fietsen. Dit binnen de normen die daar door de wetenschap vastgesteld zijn.

 

We doen dit dynamisch, wat wil zeggen dat u op uw eigen fiets op een tacx fietstrainer zit, en een redelijke inspanning moet leveren, alvorens de meting verricht wordt.

Meestal wordt een meting verricht door het opmeten van uw ledematen, deze gegevens worden dan in een computerprogramma ingevoerd, hieruit volgt een fietsmaat met de afstellingen voor de diverse posities.

 

Met deze manier van meten wordt geen rekening gehouden met factoren zoals bijvoorbeeld; lichaamsklachten, leeftijd, gewicht, lichaamsbouw, doelstelling en dergelijke.

Tijdens het fietsen met onze dynamische meting kunnen we direct anticiperen op eventuele problemen. Deze meting stelt ons in staat de fiets optimaal af te stellen.

 

We maken hierbij gebruik van meetgereedschappen, die we aangeschaft hebben van het instituut van fietsmetingen SICI (Serotta) en BIKEFIT in Amerika en zelf hebben ontwikkeld.

Kosten van de totale meting zijn € 90,-.

CONTACT

U kunt contact met ons opnemen voor een afspraak.

Koningin Wilhelminaweg 2b
6562 KZ Groesbeek.
T (+31)(0)643549407
E    info@slh-bikes.nl

WAAROM EEN METING/

POSITIONERING?

Vaak komen de mensen met klachten die meestal gerelateerd zijn aan een verkeerde positie op de fiets, zoals; nekklachten, tintelende vingers, rugklachten, knieklachten of het niet kwijt kunnen van de energie en kracht op de fiets. Door gebruik te maken van de normen die door wetenschappers ontwikkeld zijn voor een goede fiets positionering kunnen we de mensen op de fiets zetten waardoor ze met plezier kunnen genieten van de mooie wielersport.

Hoe werkt het:

Hier in volgorde de stappen,

  • Middels de shoe cleat adjuster zoeken we uw middelpunt van de bal van uw voet die we overzetten naar de schoen waarna de schoenplaat van de pedaal onder de schoen gezet wordt in de juiste positie volgens de indicator van de schoenplaat.

  • Tijdens het fietsen wordt uw lijn van de benen afgesteld door middel van het afstellen van de schoenplaatjes, gebruik makend van analyse software via een camera die eerst een opname maakt van diverse indicatoren die bevestigd zijn op de schoenen en knieen en dan wordt er gebruik gemaakt van aangepaste zooltjes van een sport-podoloog of van SQ Lab om de positie te verbeteren.

  • Uw hoogte van het zadel wordt afgesteld na +/- 10 minuten fietsen met behulp van een goniometer die uw kniehoek meet, hierbij gebruik makend van de meetpunten van enkel, knie en throchantor. Tevens wordt er middels software en een camera een opname gemaakt waarbij de hoeken nog een keer gemeten worden zodat deze ook te tonen zijn aan de fietser.

  • Daarna wordt na enige tijd ( +/- 20 minuten fietsen) de zadel terugstand gemeten en afgesteld middels diverse meetgereedschappen die daarvoor ontwikkeld zijn. Ook hier weer wordt middels software en een camera gemeten om het zichtbaar te maken voor de fietser.

  • Als de zadel terugstand perfect afgesteld staat gaan we verder met de positie van het bovenlichaam door middel van het zoeken naar de juiste positie van stuur, pen en shifters.

  • Als uw positie op de fiets naar onze mening perfect is gaan we ook nog kijken in samenspraak met u of er nog ergens punten zijn die problemen veroorzaken die eventueel met een kleine aanpassing te verhelpen zijn.

  • Na afloop, na ongeveer 1,5 tot 2 uur, nog een kop koffie/Thee om het een en ander nog te evalueren.

  • Facebook Social Icon

© 2018 by Anouk. Proudly created with Wix.com